پیشبینی تحقق ۷۰درصدی «اصفهان ۱۴۰۵»
علیرضا صادقیان با اشاره به اینکه بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری بر مبنای برنامه راهبردی تدوین شده است، تصریح کرد: این مبلغ درحدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است که از ابتدای سال، شهرداری برای اجراییشدن آن در تلاش است. او خاطرنشان کرد: تدوین برنامه اصفهان ۱۴۰۵ حدود دو سال به طول انجامید و تلاش کردیم در آغاز تدوین، مشکلات برنامه قبلی را پیدا کنیم. در این برنامه بیشتر پروژههایی طراحی شد که برای اجرای آن امکان بیشتری وجود داشته باشد. معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان با بیان اینکه تیر ۹۸ برای تدوین برنامه راهبردی، برنامههای قبلی شهرداری آسیبشناسی شد، اظهار کرد: جلسات مختلفی با حضور دغدغهمندان تا آبان سال ۹۸ برگزار و تحلیلهای لازم روی این برنامه انجام شد و تا مرداد ۹۹ این برنامه ادامه پیدا کرد و به مرحله بعدی رسید. در نهایت شهریور سال ۹۹ این برنامه به شورای اسلامی شهر اصفهان ابلاغ و به تصویب رسید. صادقیان ادامه داد: برای تدوین برنامه اصفهان ۱۴۰۵، چهار هزار و ۶۶۳ نفر ساعت از مشارکت تمام ذینفعان و افراد کمک گرفته و در همین راستا ۳۰۵ جلسه برگزار شد و در این جلسات توانستیم مشکلات را بشناسیم و آنها را تحلیل کنیم.
او نتیجهمحوری، سنجشپذیری و مشارکت ذینفعان را مهمترین ویژگی این برنامه دانست و ابراز کرد: این برنامه باید به گونهای تدوین میشد که پروژهها به نتیجه برسد؛ چراکه نباید این برنامه راهبردی مانند برنامههای گذشته که پروژهها به نتیجه لازم نمیرسید، تدوین شود. معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان با بیان اینکه هر برنامه راهبردی با ارزشهایی تدوین میشود، افزود: در تدوین این برنامه به ارزشهایی مانند عدالتمحوری و رعایت حقوق شهروندان توجه شده است تا زودتر به هدفی که در نظر داریم، دست پیدا کنیم. صادقیان تأکید کرد: به اعتقاد من، مدیریت شهری نیز باید در چهارچوب ارزشهایی که در تدوین برنامه پیشبینی شده است، وارد عمل شود و اقدامات لازم را انجام دهد.
شهرهای توسعهیافته جهان، طبق شعار برنامه راهبردی عمل میکنند
صـادقیان گفت: چشمانداز این برنامه این است که شهر اصفهان بهعنوان شهری خلاق، توسعهیافته، زیبا، پیشرفته، اسلامی وتاریخی معرفی و شناخته شود که بر این اساس مدیریت شهری سعی دارد اقدامات لازم را برای اینکه شهر به این چشمانداز برسد انجام دهد؛ شعار این برنامه راهبردی «اصفهان شهری زیستپذیر و رقابتپذیر» است که این شعار در شهرهای توسعهیافته جهان درحال اجراست و شاهد هستیم هر شهری که این شعار را به خوبی اجرا کرده است اکنون جزو شهرهای توسعهیافته شناخته میشود. او با اشاره به اینکه در طول تدوین این برنامه تلاش کردیم تا از ابزارهای علمی استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: این کار نیز به بهترین شکل و با سه هدف کلان تدوین شد، کاهش آلایندههای هوا و محیط یکی از این اهداف کلان بود که باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم. همچنین ارتقای جایگاه گردشگری، فرهنگی و هنری اصفهان و افزایش بهرهوری سرمایه انسانی در شهرداری اصفهان دیگر هدف کلان در برنامه ۱۴۰۵ بوده است.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان با اشاره به پروژههای کاهش آلایندهها در تدوین برنامه اصفهان ۱۴۰۵ گفت: پروژههای تعریفشده به منظور جلوگیری از آلودگیهای مختلف محیطی پیشبینی شدهاند که در ادامه آن میتوان به احداث ۷۷۷ کیلومتر مسیر دوچرخه در شهر اصفهان اشاره کرد که وجود این زیرساخت به مردم کمک میکند تا از دوچرخه بیشتر استفاده کنند. صادقیان اضافه کرد: برای کاهش آلودگیها و استفاده بیشتر مردم از وسایل نقلیه عمومی، در این برنامه اقداماتی برای راهاندازی تراموا، خطوط بی آر تی و مترو انجام شده است.
افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها در شهرداری
او با بیان اینکه تلاش ما افزایش بهرهوری و کـاهـش هزینهها در شهرداری است، ادامه داد: برای کاهش هزینهها از ابزارهای مختلف همچون هوشمندسازی استفاده کردیم، به طوری که در حال حاضر میز خدمت الکترونیک شهرداری با امکان ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت در اختیار شهروندان قرار گرفته است. معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با اشاره به راهاندازی سامانههای AVL و AFC برای هوشمندسازی اتوبوسرانی اصفهان گفت: افزایش استفاده از فیبرنوری، اجرای پارک حاشیهای هوشمند و توسعه دوربینهای نظارت تصویری و ثبت تخلف در شهر، در راستای هوشمندسازی انجام شده و در آینده نیز شاهد آبیاری هوشمند فضای سبز، نورپردازی هوشمند گذرها و معابر شــهـر و هوشمندسازی ناوگان تاکسیرانی خواهیم بود. صادقیان ادامه داد: کاهش متوسط عمر اتوبوسرانی از ۱۰ به ۷ سال، هدف اصلی ما در این برنامه است که با خرید اتوبوسهای جدید این اتفاق رخ خواهد داد و در ادامه این اقدام، اتوبوسهای مجهز به فیلتر، از ۴۰درصد به ۶۰درصد رسیدهاند تا آلودگی هوا کاهش پیدا کند. او گفت: تردد موتورسیکلتها موجب آلودگی هوا میشود که باید آن را به کمک نهادهای مختلف اصلاح کنیم و هدف ما این است که تا پایان سال ۱۴۰۴ آلودگیهای موجود در شهر را کاهش دهیم.
حفظ و توسعه فضای سبز
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان اظهار کرد: درصددیم در حوزه خدمات شهری، سرانه فضای سبز را حفظ کرده و توسعه دهیم. صادقیان تصریح کرد: مدیریت استفاده از آب شرب و افزایش استفاده از پساب نیز از اهداف ما در این برنامه است. باید استفاده از آب خام را ۵۰درصد کاهش داده و آبیاری نوین را از ۶۰درصد به ۷۰درصد برسانیم. او گفت: یکی از برنامهها احداث تصـفــیــهخانه شــیــرابـــه است که بهرهبرداری از آن شروع شده و امیدوارم با این کار شیرابهها تصفیه و به چرخه بازگردانده شود.
معاون بـرنــامــهریــــــزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان بیان کرد: درصددیم در بخش گردشگری، فرهنگ و هنر اقدامات مختلفی انجام دهیم و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم. احداث شهرک صنایعدستی، ایجاد نمایشگاه ساختوساز صنایعدستی، احیای محور گردشگری چهارباغ و تخت فولاد و اجرای جشنوارههای مختلف از اقدامات مؤثری است که در این برنامه محقق میشود. به گفته صادقیان، افزایش بهرهوری سرمایه انسانی در شهرداری اصفهان در حوزههای نت و انرژی با حفظ کیفیت خدمات از جمله موضوعهایی است که باید به آن اشاره کرد. همچنین یکپارچگی قراردادها از جمله اقداماتی است که درنظر گرفته شده است.
او ادامه داد: از اسناد پشتیبان برای تدوین برنامه استفاده شده و دو جلد آن در اختیار شهروندان و محققان قرار گرفته است. شهرداری برای آبیاری فضای سبز از آب خاکستری استفاده خواهد کرد معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به کاهش آب و منابع آبی، شهرداری چگونه برای اجرای برنامهها وارد عمل میشود، گفت: کاهش آبهای زیرزمینی به دلیل بهرهبرداری از چاههای غیرمجاز موضوع قابلتأمل دیگری است و شهرداری تلاش میکند در سالهای آینده فضای سبز را با استفاده از آبهای خاکستری و پساب تصفیهشده، آبیاری کند و میزان استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز موجود را تا دوبرابر افزایش دهد. صادقیان خاطرنشان کرد: پروژههایی برای افزایش بهرهوری سرمایههـــای سازمانــی تعریف شده که از جمله آنها میتوان به اصلاح ساختار سازمانی شهرداری با رویکرد چابکی سیستم و برونسپاری، اصلاح سیستم جبران خدمت کارکنان، اصلاح فرایندهای جذب، انـتـخـــاب، استـخــدام و نگهداشت با هدف شایستهسالاری در انتخاب کارکنان، یکپارچهسازی قراردادها و استقرار مدیریت انرژی اشاره کرد که امیدواریم تا پایان برنامه به این اهداف دست پیدا کنیم.
او گفت: چهارچوب برنامه اصفهان ۱۴۰۵ این است که برنامههای قبلی را به شدت تحت نظر داشته و با توجه به آنها برنامه جدید تدوین شود. معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان با بیان اینکه صرفهجویی در بودجههای جاری، میزان بهرهوری در شهرداری را افزایش میدهد، تأکید کرد: در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری اصفهان ترکیب جاری و عمرانی ۲۷درصد به ۷۱درصد رسید که بخش عمده بودجه جاری نیز به هزینههای نگهداشت شهر برمیگردد.
صادقیان با بیان اینکه در سالهای آینده هرچه میزان هزینههای جاری را با تمرکز به کیفیت خدمات ارائهشده کاهش دهیم، میزان بهرهوری را افزایش دادهایم و بیشتر به عمران و توسعه شهر پرداختهایم، اضافه کرد: باید برای زیستپذیری و رقابتپذیری شهر با استفاده از سیستمهای نوین از جمله هوشمندسازی به منظور کاهش هزینههای جاری و توسعه امکانات هوشمندسازی گام برداریم. او با بیان اینکه بر اساس قوانین و مقررات، هر آنچه را که شورای اسلامی شهر تصویب کند لازمالاجراست، گفت: برنامه اصفهان ۱۴۰۵ نیز مصوبه شورای شهر را دارد و باید برنامههای عملیاتی شهرداری با برنامه اصفهان ۱۴۰۵ تطبیق داشته باشد؛ همچنین کمیته تطبیق متشکل از نماینده دولت و اعضای شورای اسلامی شهر بر این روند نظارت دارد.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان با اشاره به اسناد پشتیبان تهیه شده و برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵، گفت: این اسناد به صورت یک مجلد و دو جلد در قطع جیبی برای استفاده شهروندان تهیه شده تا مورد استفاده قرار گیرد.
صادقیان افزود: برنامه اصفهان ۱۴۰۵ محصول کار مشارکتی و فکری است که محتوای آن در سایت اینترنتی Esfahan.ir.1405 بارگذاری شده است؛ یکی از اسناد پشتیبان برنامه اصفهان ۱۴۰۵، برنامههای قبلی شهرداری از جمله برنامههای چهارم و پنجم بوده است؛ چراکه برخی از آنچه در این برنامهها عملیاتی شده به نتیجه نرسیده است.
پیشبینی تحقق ۷۰درصدی برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵
صادقیان در پاسخ به پرسش اصفهانزیبا، مبنی بر اینکه تا چه حد پیشبینی میکنید که برنامه اصفهان ۱۴۰۵ در آینده محقق شود، گفت: سنجشپذیری یکی از ویژگیهای برنامه ۱۴۰۵ است که در سال ۹۹ بالغ بر ۸۰درصد آن محقق شده است. اگر با همین رویکرد به برنامه ۱۴۰۵ نگاه کنیم، پیشبینی ما این است که تا پایان آن دستکم ۷۰درصد پروژه و برنامهها محقق شود. او در پاسخ به پرسش دیگر اصفهانزیبا مبنی بر اهداف و راهبردهای جشنواره فنپژوهی گفت: در جشنواره فنپژوهی بخشی از عملیات ما در شهرداری برای شناسایی مطالعات و افرادی است که میتوانند در اجرای برنامه کمک کنند. رقابتپذیری و زیستپذیر شدن شهر اصفهان حاصل یک مطالعه بود که انجام شد. امتیاز شهر اصفهان در زیستپذیری قابل قبول بود؛ اما در رقابتپذیری شهر دچار مشکل است، هدف ما از برگزاری جشنواره فنپژوهی این است که شرکتهای دانشبنیان و افرادی که دغدغهای برای شهر دارند از این درگاه شناسایی شوند تا بتوانیم از سواد، تجربیات و توانمندیهای آنها برای مدیریت شهری استفاده کنیم.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان در پاسخ به پرسش دیگر اصفهانزیبا مبنی بر اینکه در سال گذشته چه تعداد از پایاننامهها از سوی این مجموعه حمایت شد، گفت: ۲۱ پایاننامه ارشد و دکترا و ۲۰ پروژه مطالعاتی مؤثر در راستای پروژههای برنامههای اصفهان ۱۴۰۵ تا پایان سال ۹۹ حمایت شد.