به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، قدرت الله نوروزی با اشاره به اهمیت برنامه ریزی در سیستم مدیریت شهری و اداره شهر اظهار داشت: برنامه ریزی به عنوان یک نگرش علمی به تعیین اهداف فرآیندها، تصمیمات و اتخاذ روش و انتخاب ابزارهای رسیدن به آنها کمک می کند و به سازمان اجازه می دهد به شکل سیستمی و جامع با ارائه روش ها و سازوکارهای مناسب رسیدن به اهداف شهری را دنبال کند.
وی افزود: با توجه به اهمیت برنامه ریزی برای سازمان های بزرگ همچون شهرداری، برنامه راهبردی به عنوان بالاترین سطح برنامه ریزی در شهرداری تعریف می شود که جهت گیری و مسیرهای بلندمدت دستیابی به اهداف راهبردی شهرداری اصفهان را تعیین می کند.
شهردار اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری اصفهان ششمین برنامه بلندمدت شهر اصفهان و سومین برنامه راهبردی را با عنوان «برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵» در دست تهیه دارد که در چارچوب سند چشم انداز ۲۰ ساله شهر اصفهان در حال تنظیم و تدوین است، گفت: این برنامه جهات مختلف رشد و پیشرفت را مشخص خواهد کرد و نقش موثر و تعیین کننده ای در راستای زیست پذیری شهر اصفهان خواهد داشت.
نوروزی افزود: «برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵» می تواند به عنوان یک گفتمان واحد و یکپارچه برای پیشرفت شهر و شهرداری قرار گیرد، این برنامه بر اساس تجارب، دستاوردها و نتایج برنامه های قبلی و مبتنی بر اصول علمی و اجرایی و با توجه به وظایف شهرداری، نیازهای شهر، شهروندان و شهرداری است.
عوامل محیطی و نگاه به افق آینده ترسیم خواهد شد
وی با تاکید بر تدوین مشارکتی این برنامه، افزود: در تدوین این برنامه تعامل درون سازمانی شامل همکاری همه معاونت ها، مناطق، سازمان ها و شرکت ها دیده خواهد شد تا در مرحله اجرا نیز به بهترین نحو شهرداری به سمت اهداف تعیین شده حرکت کند.
شهردار اصفهان بیان داشت: مهمترین مزایای «برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵» حرکت از بخشی نگری به سمت نتیجه محوری است و سعی می شود برنامه عملیاتی آن بر مبنای نتایج مورد انتظار تدوین و اجرا شود؛ علاوه بر این از مهمترین اصول «برنامه اصفهان ۱۴۰۵» سنجش پذیری آن خواهد بود تا بتوان میزان حرکت به سوی اهداف در برنامه را مشخص کرده و مورد سنجش قرار داد.
شهروندان ناظران اجرای روشن و شفاف برنامه راهبردی خواهند بود
وی تصریح کرد: در فرآیند تدوین «برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵» مشارکت ذی نفعان در مدیریت شهری در بالاترین سطح خود انجام می شود و شهروندان به عنوان یکی از اصلی ترین ذی نفعان در مراحل مختلف برنامه ریزی مورد توجه قرار خواهند گرفت به گونه ای که این میزان تاثیرگذاری در فرآیند برنامه ریزی و مدیریت شهری در بالاترین سطح خود به اندازه ای می رسد که برنامه ریزان تنها اجراکننده تصمیمات مردم خواهند بود که فراتر از تقویت تصمیمات و معتبرسازی آنها با نیازها و نظرهای مردم است.
نوروزی اضافه کرد: این برنامه زمینه ای مهم برای تحقق عینی مردم سالاری را فراهم می کند اما نکته ای که معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی به عنوان متولی «برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵» باید مورد توجه قرار دهد این است که مشارکت زمانی اتفاق می افتد و کارکرد مناسبی دارد که مستقیم و فعالانه باشد.
وی گفت: افراد شرکت کننده در آن تغییرات و دستاوردهای روشن و شفاف آن را احساس کنند و مشارکت را صرفاً برای تایید اهداف خاص برنامه ریزان و سیاستگذاران تلقی نکنند بلکه به عنوان ناظر در راستای تامین خواسته ها و نیازهای آنها در فرآیند تدوین و اجرا در نظر بگیرند.